TERBARU

Thursday, April 25, 2013

GAME ADDICTED :: CANDY CRUSH SAGA


SAYA DAH GILA MAIN CANDY CRUSH NI... OK NOKTAH.. MUKTAMAD.. SAYA DAH TERGILA-GILAKAN GAME NI... 
(SIAP BOLD DAN BESARKAN FONT UNTUK PENEGASAN BAHAWA GAME NI SANGAT BEST)

macam mana boleh involve main game ini ?? semuanya bermula dua hari yang lepas.. masuk hari ini,, hari ketiga la saya duk main game ni... ni semua gara-gara ada kawan-kawan yang tweet pasal candy crush ni.. saya ni boleh dikatakan kaki game jugak,, so,, mula la teruja bila ada orang cakap pasal game kan.. nak-nak lagi tweet mereka tu menunjukkan yang game ni memang besh.. apa lagi terus la install ke phone..
and SERIOUSLY,,, it's so FUN!! i loikee!! and now dah addict...

ingatkan senang jerk main game ni.. rupa-rupanya mencabar jugak..ada stage yang kita perlu lalui and setiap stage ada tugasan... depends pada level la... 


ni la gambarannya... saya tak tahu ada berapa level..tapi saya baru level 30... level 30 ni sejak semalam dah tak pass-pass... susah jugak... dah tak terkira berapa kali dah duk try bagi pass level ni.. tak pass jugak... masih mencuba.. NEVER GIVE UP!!!!
haa,,nampak tak ada gambar orang tu... tu kawan-kawan FB kita yang men game ni jugak...game ni dia connect ngan FB jgak... 


ni yang level 30 punye.. yang saya tengah main tak pass2 tu... syaratnya kena bawak turun 6 biji buah yang ada ke bwah sekali... lepastu kite break the jelly tu..tu yang putih-putih tu kite kena pecahkan.. kita ada 60 move jerk.. kalau lebih 60 moves tapi still tak dapat trunkan 6 biji buah tu,, so,, FAILED.. blh retry tapi kita ada 5 life jerk.. kalau abeh 5 live tu kne tunggu lebih kurang 25 minit untuk dpat  satu life yang seterusnya atau pun kita leh minta kawan dari FB bagi nyawa 1..  mencabar taw.. menguji minda... 

game ni nak ajar kita mengatur strategi untuk menyelesaikan misi... kalau main rasa cam JAMES BOND.. cehhh,,tetiba jerk...tapi seriously seronok... ok... nak p tengok nyawa ada berapa and nak try lagi completekan level 30... 

bubye 




4 comments:

Alien Ohsem said...

Android game? The candy(s) looks so real. Rasa nak makan je x)

Nurulhuda Abu Hassan said...

oke! hda pon nak cuba jugak! skrg jugak hda download! :D

sakinah said...

@alien ohsem.. Btol2..rasa nak makan. Besh..dh try men ??

sakinah said...

Jom huda.. besh.. Nnti review er psl game ni.. Hihi