TERBARU

Saturday, March 30, 2013

WeChat

assalamualaikum.

sebenarnya dah lama Encik Tunang suruh install WeChat ni n sememangnya dah lama jgk aku pernah nmpk post2 orang sebut-sebut mengenai WeChat ni.. At first,, aku rasa nak watpe kan install bnda ni... whatsapp,,viber bagai semua dah ada.. wat berat phone jerk install segala macam mak nenek application ni.. so,, aku pun abaikan jerklah pasal WeChat ni... sehinggalah dua tiga hari lepas,, aku tgk iklan TV ada pasal bnda alah ni... siap Lisa N Sam lagi yang iklankan habaq kau... so,, daripada iklan tu,, aku rasa cm besh jgk bnda alah ni.. jadi,, disebaban mudah terpengaruh dengan iklan-iklan TV ni yang hakikatnya ntah betul ntah tidak tu... aku pun install la bnda alah ni... maka,, terjadilah kejakunan yang terlampau... al-maklumlah first time guna...
tapi seyesly,, bnyk function wechat ni,,,aku boleh mengkonklusikan WeChat ni sebagai hasil gabungan Whatsapp dan Viber...

function yang ada dalam aplikasi WeChat ni...
1. boleh msg ala2 whatsapp tu.. FREE wokeh...
2. boleh make video call cm viber @skype tu tapi up lagi... laju.. pun FREE of charge..
3. boleh sent video pendek.. FREE lagi
4. boleh antar gambar.. FREE lagi..
5. boleh wechat life ala-ala ckp dengan walkie talkie... FREE lagi

banyakkan banyakkan... semua secara FOC tapi satu jerk yang xmesra pengguna sebabnya memerlukan internet connection..tapi for me.. it's awesome..jom cuba...

2 comments:

Haruno Hana 하나 said...

hee.. dulu Hana install gak sbb function tu banyak.. tapi masa tu tak ramai sangat yg guna :(


p/s : akak, boleh buang word verification kat comment tak? makin lama makin susah la word ntuk verify tu.. thanks :)

sakinah said...

skrg dh ramai yg gune hana... hihi... btw,, nnti akak buang word verification tu.. tQ =)