TERBARU

Thursday, March 17, 2011

takutnya....mampukah??????

perasaan sekarang adalah sangat takut + berdebar....mampukah?????Isnin dah nak datang....maknanaya bermula pengalaman pertama saya.....pengalaman apa????tu yang saya risaukan.....

PRAKTIKUM.....

fuhhhhh...jadi cikgu selama sebulan.....mampukah saya jadi cikgu yang baik..mampukah saya ajar budak2 tu...mampukah saya kawal kelas....mampukah saya wat budak2 tu tertarik dengan P&P saya????mampukah???mampukah????doakan saya berjaya dalam melalui praktikum pertama ni er....seyes saya takut...kekadang saya rasa saya xde ciri-ciri seorang guru pun tapi xpe.....saya kne terus belajar untuk jadi cikgu yang baik untuk anak-anak murid saya....walaupun ni praktikum yang pertama n pengalaman pertama saya mengajar secara serius di dalam kelas,,,,saya akan berusaha sehabis baik.......

pbs keempat saya....dh sme tggi ngan student dh

oh no...rendahnya saya...ngeh3

good luck pada kmu er sakinah...hihi...xmalu  wish diri sendiri

da~~~~~~


Wednesday, March 16, 2011

ohhh,,,saya terharu!!!!

assalamualaikum...

dh lame giler kot xhupdate blog nie....maafkan saya blog....saya ketandusan idea tapi hari ni saya nak hupdate jgk......xkisah la pe yang jadi pun.....saya nak hupdate jgk...

jom layan lagu nie

bedroom sanctuary - LAGU


thank you encik hubby for dedicating this  song to me....u r so sweet dear.....saya terharu n saya suke sgt3.....nak lagi leh???nak yang len???ngeh3...amboi3 cik sakinah,,, dh bagi peha nak betis la plak kan...pe2 pun saya  mmg sgt suka lagu nie.....besh kot...kowg sumer try la layan lagu nie....

nak hupdate tu jerk...hihi..nak p makan bihun tomyam nie.....jom.....

adiosssss....jmpe lagi nnti 

Saturday, March 5, 2011

limau ais kat kedai belakang stesen keretapi lipis memang terbaek wokkk!!!!!

xcam panjang la plakkan tjuk entry tu....biaq p la..jnji paham....ngeh3...

meh nak habaq mai....sekarang ni, saya mmg dh jatuh cinta tahap gaban kat limau ais.....tapi limau ais kedai belakang ketepi lipis jerk la kan..gerai die simple jerk tapi seyes mmg air2 kat situ...cukup rasa...my hubby pun cakap perkra yang sama..so, mmg terbukti marvelous la kan....



nampak tak tu.....mmg cukup masam-masam manisnya....kalau minum dua gelas pun xcukup...sedap babe...sedap... wa xtipu maaa....harga pun berpatutan...RM1.00 jerk....xrugi2...

roomate saya cakap, dia sanggup datang ke lipis untuk minum limau ais ni semata-mata...giler tak giler tak???semuanya sebab air tu mmg terbaeekkkkkkk wokkk!!!

ni plak...nasi kerabu....kat kedai tu jgk.....besh sgt2 jagk......lapar2...rasa nak makan sekarang.......harga murah jgk RM4.00...murahkan......

nak tgk penangan nasi kerabu dan air limau ais tu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
tada

licin kot...xde sebutir nasi pun tggl....wahahahaha...bukan sebab i gelojoh wokeh tapi sebab mmg thumb up up.....besh sgt...  

sape2 yang datang ke lipis....singgah la p makan kat kedai tu wokeh..cheewahhh,,,promote kot.....


muka sonok dapat makan dengan lazatnya...nana tajima...hahahha.....ok fine....perasan....

tu jerk nak citer..ngeh3...

spe2 yang bace entry nie...time kasih er=)
jemput2 la dtg lipis makan nasi kerabu n limau ais die... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~adiossss~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




CIS!!!!CIS!!!!INTERNET DEFENDER PEDEHALNYA..........

siyesly mmg tgh bengang dan mengang sekarang yawww.....semalam waktu tgh cari-cari bahan untuk assignment budaya dan pembelajaran...tetiba ade la something muncul kat skrin laptop wa....

" 18 virus detected "....click start protection to remove the virus

saya pun xtaw la kenapa ting tong sangat klik la start protection tu n terus install.....hai la sakinah,,,,awat la hang mengong sangat..kan dah kne spam.....padan la muke hang....hahahahaha...

seyes,,,wa mmg tensen la kan babe.....mane tak nye setiap 5 minit sekali keluar la ntah pe2 benda kat skrin laptop wa...cm nak bagi peringatan pasal virus tu la kan....tensen babe tensen.....

saya dh godek sini godek sana dh,,,,nak hilangkan benda ni cmne....xjmpe..bila nak delete dia cakap need permission tapi ade option try again n cancel jerk....nak need permission pe nya...wa pun xpham....

sepanjang saya wat entry nie...ade 3 kali kuar securty alert tu..pehhh...tensen babe..tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni ha...sempat saya print screen 




fuhhh...fuhhh...sabar sakinah sabar.....ujian...dugaan...cobaan


Wednesday, March 2, 2011

sambungan....40 syarat lelaki untuk si gadis

ingat lagi tak entry saya yang dulu...dh ada 10 syarat...sekarang tambah lagi 10 syarat...ok sumer...ikut ramai-ramai,,,dalam nada cik siti sifir...sbut ramai-ramai 10 + 10 = 20.......bakal cikgu mathkan....sssshhhhhewwwahhhh....insyaAllah....

ok2....xperlu mengarut lagi...let's check it out...10 lagi syarat lelaki untuk si gadis....

11. cakap lepas. lebih elok kalau si gadis tu cakap lemah lembut, sopan santun, jaga perilaku dan tutur kata..barulah manis n sedap mata memandang dan telinga mendengar...betoooiiii tak???

12. boleh berbicara mengenai apa saja. terutamanya mengenai hal dunia..kira cam ade banyak general knowledge la kan...

13. solehah....penah tak kowg dgr,, " lelaki ni kalau nak cari calon isteri mesti la nak yang baik2....kalau yang ehemmm eheeemmm tu wat jadi stock awek jerk cukup" ...saya selalu dgr cm2 kot...sejauh mane kebenarannya tanyalah lelaki2 di luar sana...

14. tidak mengumpat, suka jaga tepi kain orang atau berbangga dengan kelebihan sendiri

15. tidak lokek duit ketika meluang masa bersama ada ketika makan atau pun tgk wayang..pendek kata pemurah la kan

16. peka dengan karakter teman lelaki. dalam erti kata lain, lelaki ni nak perempuan yang amik berat pasal diowg. baru leh wat bini...

17. sarat dengan elemen kewanitaan dalam diri...bukan syarat dengan barang-barang kemas wokeh

18. tidak meninggikan suara apabila bercakap dengan lelaki walaupun ketika berselisih faham

19. bijak dalam uruskan masa dan kerjaya

20. pandai berdandan dan bersolek...

amacam....ade tak syarat2 tu???saya ade yang xde..kne polish lagi diri sendiri supaya memenuhi syarat2 tersebut...ngeh3...

stay tuned