TERBARU

Monday, February 21, 2011

BENDA YANG SIMPLE KEKADANG MENYERONOKKAN

20 februari 2011 bersama ahad 17 RAW 1432 H
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

saya ngan my encik hubby decide tarikh tu untuk p beli brg2 kat kl @ dating.....oppppsss...setelah hampir 6 bulan xkuar date....akhirnya,,,,the day came....

mula-mula encik hubby suh saya fikir betul2 nak pegi ke tak..seyesly, saya mmg nak pegi tapi saya malas nak fikir pe2....so, encik hubby terpaksa dengan tak relanya fikir sorang2.....sya tunggu jerk keputusan dia....wahahahahaha (gelak jahat) jahatnya saya..hihihi....kesian dia....xpe2....inilah namanya pengorbanan.....(caittttt,,,banyak la ko punye pengorbanan cik sakinah ooooiiiiii,,,,cuba jadi kat ko,,alamatnya majuk la 4 tahun kan) ngeh3

petang khamis tu...rupa-rupanya encik hubby dh p beli tiket dah....terharu, tergaru, terpana seketika........trimas......trimas.....i love u.....ngeh2....

kami nye tiket pegi pukul 8 pagi and tiket balik kul 6.30 ptg......kne blik awai sebab mak marah nnti blik lewat2....mak mmg sangat risau kalau saya blik lewat2 malam......macam2 pesan mak bagi sebelum kami pegi.......itu la kasih seorang emak...... :::::sedih:::::::  tetiba rindu mak.....nak balik umah..nak balik umah......eh3....dh lari topik plak dah.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.

classmate kami encik fadzli hamzah antar kan ke bus stop.....saya lambat siap...hihihi.....kne bebel....encik hubby tnya npe lmbt... "hihihih susah nak uruskan tudung nie"..tu jerk saya cakap.....encik hubby cakap pakai tudung biasa sudah.......seyes pagi tu mmg selekeh la tudung tu.....sampai kat bus stop kul 7.50.....xde bus pun lagi...encik hubby wat2 cuak plak.....saya suh die p tnye counter.....dia suh saya p tnye......""la,,,,npe syg plak....b la".......kne denda sebab lambat siap.....waaaaaaaaaaaa....ok2..baik2...saya p tnye....

saya : bus xsampai lagi la
dia : p baiki tudung tu...sempat lagi.....
saya : bus smpai msg

berjalan dengan laju seperti atlet jalan laju menuju ke toilet....cabut pin tudung satu persatu....
.....tereng tet tet........bunyi msg...."bus dh sampai"...sepantas kilat dan secepat lipas kudung (ade ke) saya pakai jerk tudung tu....lagii express daripada pagi td......sme nye selebetnya....biaq p la.....
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
tada

saya dah naik bas dh =)


bas dh gerak dah ni...naseb baik gmbar xgerak.....cyber shot wokeh....wokeh sesungguhnya saya sedang menipu....bukan cyber shot pun...nseb baik jerk xgegar...wahahahaha....

sejam kemudian


uiiiihhhhh...lena nampak.....ciap leh baringkn kerusi.....

apa jadi pada saya???


leh men amik2 gambar lagi.....peace =)


tgk tu..tgk tu...dia tidur lena la....ngeh3....

saya xtidur wokeh....menikmati pemandangan di luar tingkap n dgr ade dua owg kanak-kanak membaca buku kuat2 di belakang...bgus dak2 zaman sekarang...sampai dalam bas pun membaca lagi.....

alaaaa.......lupa amik gambar ketibaan kami.....smpai dalam kul 11.00...amik monorail ke imbi....nak p time square..bak kata kawan saya syazana " xabeh-abeh"....hihihi...mmg kami selalo p times square jerk....xpun sogo sebabnya masa xbanyak..lagipun banyak brg nak beli.....ngeh2...

tempat pertama yang dituju..haruslah "sony style"...xtaw npe...tapi encik hubby mesti akan p sini....

oooooooo...nak cari headphone er...tapi xbanyak choice kat sini

tempat kedua yang mesti encik hubby p


kedai komik......"one piece".....dia sngt minat komik tu...nseb baik kali ni....encik hubby tgk2 cm2 jerk

masa untuk makan....lapar sangat dh...dh xmau makan chicken rice..nak makan benda lain...decide p rasa utara.....selama 23 tahun saya hidup saya xpenah makan nasi beriani...jadi saya nak try makan....favorite encik hubby kot nasi beriani tu....so, haruslah saya pun kne pandai makan...supaya saya leh masak nnti (euuuuwww,,,ade ciri bakal isteri solehah tak) ngeh3...perasan la ko sakinah

pilih menu ke bang....nasi beriani dua, cendol 1, ice lemon tea 1..ngeh2

ice lemon tea smpai dulu
saya : kecik gile gelas..kurus plak tu...

hihiihihi....nmpk tak...saya mmg kuat makan..ngeh2


menu yang ditungggu.....
nyummm..nyum..nyummm..sngt menyelerakan......


alaaaa...kaco plak cahaya kat belakang tu..maaf..saya bukan juru gambar pro....hihihi


ada nampak cm candid tak....encik hubby cakap muka saya seyes jerkkkk...ngeh2

menu terakhir sampai.......

terus makan......seyes, pedas gilerrr wa cakap lu nasi beriani yang kat ats tu....saya makan sampai rasa berasap telinga tapi encik hubby cakap xpedas sgt pun......selamba jerk dia habiskan nasi tu..saya terkial2 menahan pedas.......tapi yang penting..memang besh sngt...thumb up up....dua 2 thumb taw bukan satu.....rasa cm nak p makan lagi....alamak,,, tetiba lapar...hihihihi


dh  abeh makan....b p bayaq.....mmg berbaloi la makan kat sni sebab dia sedaaaaaaaaaaaaappp.....xrugi....xrugi...

next destination.......LOWYAT

encik hubby nak cari hardisk, speaker, mp3....saya plak nak cari screen protector untuk phone....lme giler kot duk dalam lowyat nie...dari kul 12.30 sampai kul 3.00.....penat gilerrr....encik hubby p servey stu2 kedai...saya dh la mmg xsuka p tempat yang ramai orang bersesak-sesak cm2..tapi xpe la...demi untuk teman hubby....saya gagahkan jerk....

dh terduduk time nie....dh penat sngat.....


ni pun sma...saya duduk jerk...dh xlarat.....oohhhh, lemahnye....kne bnyk bersenam lepas nie (angan2 mat jenin) ngeh3

masih mampu tersenyum...gemuknya saya

next destination .......... TIME SQUARE semula

sekarang masa untuk cari barang saya plak.....nak cari kasut....encik hubby plak kne ikut....ngeh2...tapi oleh sebab saya bakal isteri yang solehah kan..aminnnnnn....ngeh2....saya suh encik hubby duduk jerk sementera saya test2 kasut......saya dapat dua kasut dengan harga RM60.00..murahkan..murahkan,,,hihihi..dh settle sumer beli barang..men amik2 gmbr plak....


bnyknye barang cik abang oooiiiiii....hihihi


euuuuuwwwwwwww....piwwwittttttt


ok fine....nmpk gemuk....hihihihi.....

tggu b tepi toilet...sempat wokeh snap stu picture.....snap laju2 sebab takut encik hubby kuar...malu la nnti kantoi ngah senyum sorang2 amik gambar...ngeh3....

dalam kul 5 p sembhyang jama' terus.....pas sembahyang p bli McD untuk makan malam.....pas2 jln2 jap....last-last minute saya decide nak beli beg...waktu tu dh kul 5.50......jln2 dan mata melilau2 dengan pantas mencari beg yang berkenan di hati...tetiba encik hubby cakap dia sakit perut...alamak...auntie anne's belum bli lagi.....situasi sekarang adalah kelam kabut yang sangat-sangat kelam kabut.....so, kami decide...saya p bli AA tu, encik hubby p toilet....jnji jmpe kat pintu kuar nak p monorail.....jam dh kul 6 sekarang...nseb baik sempat..keluar2 dari pintu tu....nampak sign monorail ke titiwangsa arrived.....waaaaaa, berjalan laju2....fuhhhhh (sambil urut dada ) nseb baik sempat......

dalam monorail tu...saya plak sakit perut....jam dh kul 6 suku....tiket kami 6.30 ptg.....sampai kat titiwangsa kul 6.20....saya jalan laju2 p toilet.....rmai orang plak ngah tggu turn.....

tetent tret tret....msg.....bas dh sampai taw......

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......nak nangis.......cmne nie....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sempatttttt sebab cina tu masuk toilet sekejap jerk....saya pun xtaw saya ade potong turn spe2 ke tak...wahahahahaha.......

smpai2, saya nampak  encik hubby jerk yang tak naik lagi...yang len dh nek bas...nasib baik segala-galanya berjalan lancar dan sempat

alhamdullillah....kalau tidak...alamatnya tertinggal bas la saya....ngeh2

tepat 6.30 bas pun gerak

saya rasa selama hampir 3 tahun, ni la dating kami yang paling besh dan menyeronokkan....banyak benda yang terjadi yang happening..banyak gurau2..banyak citer2....n saya sangat enjoy and gembira....

kekadang benda yang simple yang cam gurau-gurau,,citer-citer,,amik2 gambar...makan-makan,,,kelam kabut....benda-benda tu la yang menyeronokkan

thank you encik hubby....

6 comments:

zubir othman said...

nice story....bertuah dpt encik hubby...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

sakinah88 said...

tq =)

salam new blogger
sudh terjah =)

Diya Edhayaa said...

sweetnye k.sakinah gn hubby..
nk gk...! huhu...

rosesmiza said...

wah..comey n sweet nyer..

sakinah88 said...

diya : kamu pun leh wat cm2 la dear =)

sakinah88 said...

miza : tQ...tp biasa jerk dear =)