TERBARU

Saturday, January 8, 2011

IF THE RAIN IS HARD AND YOU DON'T HAVE THE UMBRELLA............



if the rain is hard and you don't have the umbrella,,,you can just look for the shelter...but if you don't have anywhere to shelter.....just enjoy the rain...because if you don't enjoy the rain...you are wet and you are even hot headed...

maksudnya...kalau kita ade masalah tapi kita xde jalan cmne nak selesaikan masalah tu....jmpe jalan buntu....sehingga tak tahu nak wat pe2 lagi....terimalah masalah tu sebagai satu dugaan..terima lah dengan hati terbuka..jangan mengalah cepat dan tension2 sbb kalau kita tension2 pun..masalah tu still ade dan takkan selesai....malah kita yang akan peningg pk masalah tu...lebih baik enjoy the problem and pk jln terbaik.......chewahhhh...yo yo oooo jerk ko sakinah.....sebenarnya ayat kat atas tu salah satu dialog dalam citer "you to me are everything"....saya tafsirkan mksud tersirat di sebalik dialog tu lebih kurang cm2 la....besh kot citer tu...citer filipina....ade romantik,, ade lawak...enjoy watching it..


2 comments:

Nur Syazana Ramli said...

na, aku ada tag kau kat blog..;-)

y-A-n-A said...

men hujan terbaek!! xde payung pon xpe.. :))